Info č. 7 (25. 3. 2022)

Info č. 7 (25. 3. 2022)

            Vážení žáci a rodiče. Přihlášky na střední školy máte odeslané. Co bude následovat dále? Předpokládám, že vám ze středních škol došla informace, ve které škola potvrzuje, že přihlášku dostala, ale hlavně je v ní uveden registrační kód každého žáka, pod kterým se budete hledat ve výsledcích přijímacího řízení.  

Zápisový lístek.

Ten je záležitostí rodičů, zákonných zástupců. Je pro Vás připraven ve škole k vyzvednutí v sekretariátu ZŠ. V pracovní dny do 14,30 hodin. Mimo tento čas po telefonickém dohovoru s paní ředitelkou – mobil číslo 724792165.

Jak jistě víte z Atlasu školství nebo ze stručného průvodce přijímacím řízením, Zápisový lístek je dokument, který do 10-ti pracovních dnů od vyhlášení výsledků přijímacího řízení odevzdáte na tu školu, kam byl Váš potomek přijat. Lépe řečeno, bylo mu školou nabídnuto přijetí. Ale až reálným odevzdáním Zápisového lístku jeho přijetí POTVRDÍTE. Pokud byl přijat na obě školy,  tak jej odevzdáte na tu, kterou si vybral. A pokud se hlásil na dva obory na stejné škole a byl na oba přijat, tak si opět může vybrat. Tolik k Zápisovému lístku.

Přijímací zkoušky.

Pro ty z Vás, kteří se přihlásili na maturitní obory,  jsou důležité termíny 12. a 13. duben  2022, což jsou termíny 1. kola přijímacího řízení. Ze střední školy obdržíte informace k organizaci přijímací zkoušky minimálně 14 dní předem. Proto občas mrkněte na webové stránky vámi vybrané školy a sledujte aktuality. Výsledky by měly být u maturitních oborů zpřístupněny na webové stránce střední školy kolem  28. dubna 2022 (záleží, kdy daná střední škola obdrží vyhodnocení od „Cermatu“).

Ti, kteří se přihlásili na učební obory (H, E), žádné jednotné přijímačky nedělají.   Výsledky přijímacího řízení u učebních oborů by měly být známé od 22. dubna. Opět doporučuji sledovat webové stránky střední školy.

výchovný poradce, Ing. Miroslav Beran

Podobné příspěvky